ciki beranak lagi…

wa dah ckp dah….masin mulut ni..last saturday ciki beranak lagi. First time bilang 6 ekor jek….few hours after that jadik 7 ekor plak…aik…..bila masa plak dia tambah satu lg…serius kena beli sangkar besar..tak muat anak beranak duk dalam tu. kali ni wa asing mak ngan yg lelain….kalau tak si bapak mengejar mak nye lagi..lupa nak bawak kamera..kali ni lagik kecik anak dia..bayangkan 7 ekor…..nanti wa upload…

Advertisements

ciko and ciki

adam ada pet hamster. A surprised present from babah to adam. Wa kelu lidah bila balik rumah tgk 2 ekor tikus ni dalam sangkar. Nak jerit pun ada gak, tp adam suka gilos. Takpe2, as long as anak beranak ni yg cuci cage dia nanti hah, and yg penting duk belakang umah ek, takde duk depan, busuk. So we named them ciko and ciki.

so nak di jadikan kan cerita about 1 month ++ ago, wa nampak ini 2 ekor hamters tgh main kejar2 dlm cage, tup tup wa tgk si ciko ni duk belakang ciki goyang2.Lorrrrrr….ko beromen rupanye, kekekeke, giler ganas lari satu kandang.  dalam hati wa dah agak dah, mau satu bulan lepas ni bernak lah si ciki ni. few days later dah nampak dah tanda si ciki peknen, sebabnye dia punye boyot sampai makan pun barik tersandar.kekekekekekeke…

lepas tu 2 minggu lepas wa duk perati lah si ciki ni,  uik..kenapa kurus semacam jek si ciki ni. Belek punye belek sekali wa nampak ada bende kaler pink duk gerak2. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dia dah beranak dah, 3 ekor plak tu……..waaaaaaaaaaaaaaaaaa….pressure kejap ni. anak dia kira besar lah kalau nak di bandingkan mak nye yg kecik tu. Emmmmm, rasa baru 2 minggu lepas ko beromen ko dah beranak ek. Kejap jek. Nak taknak dah jadik 5 lah pet hamster adam ni. So since ada 3 ekor, wa tak tau nak buh nama apa, we beri nama KIKI , LALA, LULU….wakakakakakakka.

mau tgk camne ghupenya anak hamster. mai tgk bawah

DSC01611

 

DSC01609

DSC01604

DSC01615

Picture testing

testing buh picture..mari kita tgk few snippets gambo adam kekecik….

twinkle twinkle little star...

twinkle twinkle little star...

adam was 1 year ++..jalan2 kat alamanda…

yes umi..you called ?

yes umi..you called ?

 baru started merangkak…abis sume bende kutip masuk mulut dah masa ni..tembam kan adam kekecik

my hero

my hero

ni dah start nampak muka budak “baik”..wakakakakaka

waaaaa....rambut ada takde...

waaaaa....rambut adam takde...

first time adam ptg / cukup rambut..kasik botak sama ini budak..hehehe …masa pegi wat umrah taun 2007

Our new home

finally, after waiting for almost 2 and 1/2 years, our new sanctuary is completed. Yahoo…..dah ada rumah baru. So now adam can ride using his bicycle outside the house. Selama ni dia main dalam rumah yg kecik tu.  bayar rumah ni pun dah almost 1 year, kering poket wa nak cover budget selama nie.

Now rumah tu tgh renovate sket. Rumah orang cantik, wa pun nak rumah wa cantik gak…wakakakakakak. Kering poket kiri kanan depan belakang nak rumah cantik punya pasal. dalam plan2 nak renovate rumah ni satu bende jek yg wa tak hengat langsung nak masukkan…LANGSIR…wakakka….wa tampal ngan surat khabar jek lah kat tingkap. Pakcik lg best, suh biar jek.  Byklah, ramai plak nanti org tengok umah wa sebab ada free show plak.

Gambo takde plak dalam nie nak masukkan. nanti lah. ni pun tgh2 testing2 tulis blog. nama jek keje it wat system lg, tp bila blog bengap gak..wakakakak..tak sempat lah nak explore abis2